Nog 41 dagen...

We zijn tijdelijk dakloos en verblijven, totdat we een andere woning kunnen betrekken, in een bungalow op een park dat hondvriendelijk is. Dat staat uitgebreid op de website en duidelijk bij de keuze van de bungalows op de website dat er hondenbungalows zijn. Voor aan de ingang van het park staat een enorm bord met daarop geplande hondenactiviteiten.

Oh Mijn God! wat een enorme troep verzamelt een mens in zijn leven. Nog krap 2 weken en dan zijn we officieel uit ons huis, dus we hebben het meeste al ingepakt in dozen staan.

Het is weer eens tijd voor een blog. Er is veel gebeurd in een krappe 2 maanden. Een tijdelijke woonruimte zoeken was de afgelopen tijd het meest stressvolle punt.

Ter voorbereiding op de emigratie was het handig om nog een keer op vakantie te gaan. We kunnen dan nog zaken regelen, contacten leggen en onderhouden en actief opties onderzoeken.

Het voorlopig koopcontract getekend. Een spannende periode afwachten en na een tijdje kom je op een dag terug van je werk en zie je een bordje verkocht staan. Dan wordt het wel heel echt allemaal. Ondertussen waren we al wat dozen aan het inpakken en spullen aan het opruimen en verkopen, maar nu staat het er wit op rood. Kriebels? Ja! Spijt? Nee!

Nog 9 maanden te gaan!

Het zonnetje schijnt en alles gaat in een stroomversnelling. Half maart werden de foto's gemaakt van ons huis, een kleine week later stond hij online bij de makelaar.

Dan word je op een dag wakker en zeg je tegen jezelf: Nu is het klaar, we gaan het gewoon doen. Al jaren dromen we van emigratie naar Curaçao en deden we het niet. Maar wat dan? Wachten tot we versleten zijn en het misschien helemaal niet meer kan? 

Hondenland staat op z'n kop. Er is een uitzending geweest op tv met een dame die volgens haar zeggen door een bekende hondenfluisteraar is opgeleid. Nou, dat druist dus wel heel erg tegen de nieuw verworven ideeën in, die de laatste 25 jaar zijn ontwikkeld, bekrachtigd met wetenschappelijke onderzoeken en waarop de laatste wijzigingen in de opleidingen voor Kynologisch Instructeurs en Gedragstherapeuten zijn gestoeld.