Met trots kunnen wij Hersenwerk voor Honden Caribbean aan u voorstellen. Officieel partner van Hersenwerk voor Honden en gecertificeerd om in het hele Caribisch gebied opleidingen en cursussen te mogen verzorgen.

Hersenwerk voor Honden is een geweldige manier om de hond mentaal te stimuleren. Het puzzelen en zoeken naar voertjes is voor elke hond leuk om te doen, omdat ze op een natuurlijke manier hun neus gebruiken en dat is waar ze voor gemaakt zijn. Het opsporen van voedsel om te kunnen overleven.

Elke hond zoekt anders. Sommigen alleen met snuffelen, anderen gebruiken een poot erbij of liften zaken op met de bek en weer anderen schuiven met het materiaal. Voor elke hond is er dus ook een aanpassing op de aangeboden puzzel of uitdaging.

Voor Hersenwerk kan ontzettend veel verschillend materiaal worden gebruikt, zo zijn er de puzzels die bij de winkel te koop zijn, maar ook huishoudelijk materiaal, afvalmateriaal, kinderspeelgoed en kleding zijn opties. Er is dus geen enkele reden om dit niet te ondernemen met de hond, er zijn opties genoeg.

Om dit op de juiste manier aan te bieden en elke hond op eigen niveau te laten werken is het verstandig om hiervoor lessen te volgen. Dit kan bij KGC-Delphi, maar ook bij andere gecertificeerde instructeurs.

Hersenwerk is te vergelijken met denksport of braintraining voor mensen.
Het is leuk, het ontspant en tegelijkertijd stimuleert het mentaal.

Maar Hersenwerk voor honden doet zoveel meer

 • Hersenwerk stimuleert de zintuigen
 • Het maakt creatief
 • Hersenwerk = Samenwerken, hierdoor versterkt de band tussen baas en hond
 • Het geeft afleiding in spannende situaties
 • Hersenwerk helpt oudere honden fit te blijven
 • Het stimuleert jonge honden om te ontdekken
 • Het helpt puberhonden om te leren focussen
 • Hersenwerk zorgt voor geestelijke inspanning bij de (tijdelijk) fysiek beperkte hond
 • Hersenwerk vergroot het zelfvertrouwen doordat de hond zelf keuzes maakt
 • Het geeft inzicht in het gedrag van de hond
 • Hersenwerk biedt ondersteuning bij gedrags- en opvoedingsadvies

Volg een workshop of lessen en geniet van het samenwerken met jouw hond.

Workshop, les of opleiding volgen

Kijk voor een workshop in onze agenda.
Wil je zelf les kunnen geven in Hersenwerk, dan kun je op Curaçao hiervoor een opleiding volgen bij ons en ook de bijscholingen worden hiervoor aangeboden. KGC-Delphi is officieel erkend om dit in het Caraïbisch gebied te mogen uitvoeren.

hersenwerk

Elke hond verdient Hersenwerk. Het is voor elke hond inzetbaar en is uitermate geschikt voor honden die wat minder lichaamsbeweging kunnen krijgen door tijdgebrek, revalidatie en herstel na ziekte.
Werkt u met honden in de dierenartspraktijk, trimsalon of op een andere professionele manier, dan is er een aangepaste workshop of opleiding beschikbaar.