Praktische kennis en vaardigheden voor de Hoopers Instructeur en andere hondensportinstructeurs.

U bent Hondensport instructeur. Gefeliciteerd en succes, want nu begint het leerproces pas. De vertaalslag maken van theorie naar praktijk is een flinke uitdaging, waarin diverse factoren een rol spelen: Uzelf, de cursisten, de honden en de omgevingsfactoren.

U wilt graag uw deskundigheid ten volle benutten naar de cursisten toe en daar is praktijkervaring voor nodig. Iemand in het diepe gooien om te gaan ervaren is een mogelijkheid. De cursisten verwachten echter een instructeur met gedegen kennis en kunde. Onvolledige diagnoses kunnen meer gedragsproblemen veroorzaken en aanleerprocessen verstoren, verlengen of bemoeilijken.

In de praktijk gebeuren veel onverwachte dingen en loopt u tegen zaken aan die in de theorie niet aan de orde komen. Ervaring opdoen is dus essentieel, zodat u de cursist kan begeleiden in gedragsprocessen van de hond.

Om u te helpen inzicht te krijgen en juiste diagnoses te stellen, gerichte adviezen te kunnen geven en meer praktijkkennis op te doen, is er nu deze opleiding. Hierin gaan we praktisch met ons en uw beeldmateriaal aan de slag. We maken probleemanalyses en behandelen voortgezette hondentaal, zodat u:

  • Eerder gedrag leert signaleren van honden en mensen om beter te kunnen begeleiden.
  • Eigen interpretaties beter kan analyseren en bijstellen.
  • Cursisten beter bewust kan maken van situaties als het gaat om hondengedrag en hun eigen gemoedstoestand.
  • Honden tijdens een reguliere cursus of sportcursus beter gaat ‘lezen’ en dus gerichtere oplossingen kan aanbieden.

Details:

  • Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname.
  • De kosten voor deze opleiding zijn ANG 295,- incl OB live on Curaçao of € 150,- BTW-vrij online.
  • Deze opleiding volgt u zonder hond.
  • Deze opleiding kan door elke Hoopers instructeur worden gevolgd, ongeacht of de vooropleiding is gevolgd bij Hoopers Nederland of elders.

 

Volgt u deze opleiding op Curaçao, dan bestaat deze opleiding uit 2 praktijkdagen met veel filmmateriaal. Deze dagen worden gegeven door Liesbeth Hogendoorn.

Volgt u deze opleiding niet op Curaçao, dan bestaat deze opleiding uit een online gedeelte en een praktijkdag in Nederland. Deze dag wordt verzorgt door Mandy van Laar.